МІСЬКИЙ СЕМІНАР «Формування інноваційного середовища професійної діяльності керівників гуртків»

2016-02-29

/Files/images/___________mskiy_semnar/DSC_3325.JPG

25 лютого 2016 року на міський станції юних техніків для проведення теоретико-практичного семінару зустрілися методисти позашкільних навчальних закладів м. Миколаєва та керівники гуртків початково-технічного та художньо-технічного профілю.

Його тема – «Формування інноваційного середовища професійної діяльності керівників гуртків».

Сучасна доба ставить нові вимоги до педагога. Суспільству потрібен педагог-професіонал з високою науково-теоретичною, методичною, теоретичною і практичною підготовкою, здатний до постійного самовдосконалення.

Тому, в сучасних умовах модернізаційних змін в освітньому просторі важливого значення набуває підвищення ефективності методичної роботи, яка має бути спрямованою на підвищення фахової майстерності педагогічних працівників, на розвиток творчого потенціалу кожного керівника.

За допомогою методичного кейсу учасники семінару мали змогу ознайомитися із досвідом роботи своїх колег-партнерів: Білецької Л.М. (методиста МОЦНТТУМ), Денисенко Л.Д. (методиста БДЮТ Заводського р-ну м. Миколаєва) та Беркань П.В. (методиста РБТШ Арбузинської районної ради).

Педагоги мали змогу обговорити питання впровадження педагогічних новацій, зокрема методу проектів, у систему методичної роботи закладів позашкілля та роль інтерактивних засобів для розвитку творчих здібностей вихованців.

Педагог міськСЮТ Дудник Т.В. презентувала досвід використання можливостей ІКТ у підвищенні професійної компетентності педагога позашкілля. А Пономаренко В.О. ознайомив колег з виготовленням та використанням нестандартного обладнання для роботи гуртка декоративно-ужиткового мистецтва «Кераміка».

Саме такі активні форми методичної роботи дають можливість для розвитку інноваційної грамотності педагогів, їх професійної компетентності.

Завідуючий методичним відділом Калініна Л.Г.

/Files/images/___________mskiy_semnar/DSC_3326.JPG

/Files/images/___________mskiy_semnar/DSC_3327.JPG

/Files/images/___________mskiy_semnar/DSC_3331.JPG

/Files/images/___________mskiy_semnar/DSC_3348.JPG

/Files/images/___________mskiy_semnar/DSC_3350.JPG

/Files/images/___________mskiy_semnar/DSC_3356.JPG/Files/images/___________mskiy_semnar/DSC_3365.JPG/Files/images/___________mskiy_semnar/DSC_3366.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 203

Коментарi