У міськСЮТ пройшов міський семінар

2017-02-25

23 лютого 2017 року на базі міської станції юних техніків відбувся міський теоретико-практичний семінар для керівників гуртків початково-технічного, художньо-технічного профілю, методистів позашкільних навчальних закладів м. Миколаєва. Тема зустрічі – «Профілізація навчально-виховного процесу в позашкільних навчальних закладах».

Праця в житті людини займає значне місце. Тільки в ній формується і розвивається повноцінна особистість, яка здатна принести користь суспільству та самореалізуватися. Проблема вибору професії завжди була актуальною і тим більше, залишається такою в сучасних умовах.

А позашкільна освіта, як унікальна система роботи з дітьми в позаурочний час, дає можливість їм займатися тією справою, яка знадобиться при виборі майбутньої професії.

Місія керівників гуртків – допомогти дітям втілити їх мрії в реальність. Вихованці приходять до позашкільного закладу не для того, щоб просто провести час, а щоб розширити свої знання і вміння, щоб поспілкуватися з однолітками, щоб знайти ту нішу своєї особистості, де найповніше розкриються всі грані талантів і обдарувань.

Саме на цьому був зроблений наголос у виступі Ліскович О. В., к.п. н., доцента кафедри природничо-математичних наук та інформаційних технологій МОІППО «Формування та розвиток ключових компетентностей учнів у змісті позашкільної освіти науково-технічного напряму».

Тема другого спікера семінару - Стойкової В.В., заступника завідувача кафедри управління навчальними закладами МОІППО «Формування соціальних пріоритетів учнів та організація профільного навчання в позашкільному навчальному закладі» - теж не випадкова, бо одним з пріоритетних завдань сучасного педагогічного процесу є сприяння соціалізації підростаючого покоління.

Допомогти вихованцеві оволодіти досвідом старших, зрозуміти своє покликання, самостійно знайти шляхи найефективнішого самовизначення в суспільстві. Навчити основам самопізнання, самоосмислення, самовдосконалення. Ось головна мета розвитку соціальної компетентності.

У практичній частині семінару модератор Пучкова О. Д., методист кафедри психолого-педагогічної освіти та медіадидактики МОІППО, методист міськСЮТ, запропонувала учасникам за допомогою методичного мосту «Діяльнісний підхід щодо профілізації навчання на заняттях гуртків науково-технічного напряму» поділилися своїм досвідом та надбаннями у реалізації профорієнтаційної роботи:

Калініна Л.Г., завідувач відділу методичного міської станції юних техніків – розповіла о впровадженні серед педагогів та вихованців міськСЮТ профорієнтаційного проекту «Профорієнтація вихованців як важлива складова діяльності позашкільного навчального закладу»;

Березецька О.О., керівник гуртка міської станції юних натуралістів – о реалізації проекту «Від «А» до «Я» - професія моя»;

Вороніч Л.Ф., методист БТДЮ Інгульського р-ну запропонувала свій досвід впровадження проекту «Крок до професії» серед вихованців гуртків.

Саме такі активні форми практичної та методичної роботи педагогів є сьогодні запорукою успішного управління процесом навчання.

Завідуючий методичним відділом Калініна Л.Г.

Кiлькiсть переглядiв: 194

Коментарi